le diner de fantaisie

Förra fredagen kom den här fina killen hem till mig efter jobbet och så gjorde vi sällskap ner till stan. 
 
Vi skulle ut och äta god mat för att fira att vi stått ut med varandra i fyra år, inte fy skam på det.
 
Vi tog varsin Frank Rules, vilket innebär att de bestämde vad vi skulle få äta. Minns ju såklart inte exakt alla ingredienser till varje rätt men äsch. Till vår första förrätt fick jag en ostpudding gjord på västerbottenost med fänkål, rägbrödskrisp och kallrökt majonnäs. Eric fick kalvtunga som kokats i tre timmar med picklad rödbeta. 
 
Till andra förrätt fick jag tortellini fylld med mascarpone, parmesan och ricotta. Till det fick jag babyspenat och svenskodlad shiitakesvamp från Luleå. Och sen var allt toppat med parmesan och gotländsk tryffel. Det var himmelskt gott. Eric fick rådjurs tartar med syltad svart trumpetsvamp, pepparrotschips och kantarellmajonnäs. 
 
Till slut kom vi fram till varmrätten. Där fick jag pocherat ägg med lila brysselkål, purjolök och kålchips med pepparrotskräm och en brynt-smör-sås. Eric fick en köttbit och fancy avlång potatiskaka. 
 
Till efterätt fick jag en vit chokladmousse med passionsfruktscurd, mangosorbet, maränger och mynta. Eric fick kardemummaglass med en mandelbiskvi, äppelskivor och krossad maräng. Allt mat var verkligen så jäkla god. 
 
När vi var mätta och nöjda så gick vi till Nom och mötte upp Vera. 
 
Där satt vi och pratade strunt och drack mojitos i en massa fantastiska smaker. Melon, hallon, kokos, mango, ingefära osv. 
 
Efter några drinkar så gick jag och Eric hem genom ett juligt Västerås och skedade. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback